Rólam  |   RSS  |   Kapcsolat  |   Belépés

Dock pozicionálás egy kicsit másképp

írta: Dave | 2010. július 02. @ 00:52 | Kategória: Apple
Alapvetően a ot 3 helyre pozicionálhatjuk a System Preferencesből, balra, lentre és jobb oldalra. Ez mind szép és jó de minden oldalon középen helyezkedik el. Előfordulhat hogy ez nem elég nekünk és szeretnénk hogy a dockunk ne középen legyen. Sajnos erre a System Preferencesből nincs lehetőség de a dolog így sem lehetetlen.

Indítsuk el a Terminal nevű programunkat ami az /Applications/Utilities mappában található vagy használjuk a (Spotlight) billentyű kombinációt és kezdjük el gépelni a Terminal szót majd találat esetén nyomjunk egy Entert.

A Terminálba a következőket kell begépelnünk és minden sor után Entert nyomnunk ha balra illetve fentre szeretnénk pozicionálni a dockot.
defaults write com.apple.dock pinning -string start
killall Dock

Dock Dock


Ha jobbra vagy lentre szeretnénk.
defaults write com.apple.dock pinning -string end
killall Dock

Dock Dock


Az alapértelmezett állapotba pedig ezzel állíthatjuk vissza.
defaults write com.apple.dock pinning -string middle
killall Dock

Dock


Arra oda kell figyelnünk hogy a parancsok case-sensitive-ek tehát a kis- és nagybetűket megkülönbözteti a Terminal! Jelen esetben a Dock szónak nagybetűvel kell kezdődnie különben a No matching processes belonging to you were found hibaüzenetet fogjuk kapni.

Ami még érdekes lehet a dockkal kapcsolatban és nem állítható a -ból az az üveg háttér eltüntetése amit az alábbi paranccsal állíthatunk át.
defaults write com.apple.dock no-glass -boolean YES
killall Dock

Dock


Ha még sem tetszene az új dock akkor így tudjuk visszaállítani az eredetire.
defaults write com.apple.dock no-glass -boolean NO
killall Dock

Kommentek