Rólam  |   RSS  |   Kapcsolat  |   Belépés

Lokalizáció beállítása

írta: Dave | 2011. március 15. @ 21:17 | Kategória: Apple
Lokalizáció beállításaA Mac OS X Snow Leopardban és elődeiben nincs magyar nyelv.
Vannak próbálkozások fordításra de egészen nyugodtan felejtsük el őket mert több kárt okoz mint hasznot nem beszélve arról hogy elég furcsa a nyelvezete.

Milyen lehetőségeink vannak? Tanuljunk meg angolul. Ezen kívül még állítsuk be a preferált nyelvet. Ugyanis rengeteg programnak van fordítása de ezek csak akkor lesznek elérhetőek ha a magyar nyelvet állítjuk elsőként. Ilyen programok például az Adium, Google Chrome, VLC, részben magyar a Plex is, stb. Fizetős programok között is találkozhatunk néhánnyal.

A beállítás nagyon egyszerű. Nyissuk meg a System Preferencest és a Personal kategóriában kattintsunk a Language & Textre. A Language fülön találunk egy listát. Ha nincs közte a akkor kattintsunk az Edit List gombra és pipáljuk be. Ha esetleg a listában nem az első lenne drag & drop módszerrel húzzuk legfelülre. Amint módosítottuk a listát, megjelenik egy figyelmeztető üzenet a jobb oldalon hogy a változás csak akkor lép életbe a Finderben ha újra bejelentkezünk illetve a programjainkban a következő indulásakor. Kijelentkezés helyett elég ha Terminalból leállítjuk a Findert de inkább nyomjunk egy cmd + shift + Q billentyűkombinációt.

A nyelv kiválasztása a listából Az új beállítások A figyelmeztető üzenet


A jobb alsó sarokban találunk egy lenyíló menüt azt is beállíthatjuk magyarra de nincs túl sok hatása. Listázásoknál befolyásolja a sorrendet, a magyar és az angol között én nem tapasztaltam különbséget.

Ha már itt vagyunk szétnézhetünk a többi fülön is.
A Text fülön alapesetben nem igazán van mit változtatni de kis trükközéssel a beállíthatjuk a nyelvünkre de ezt majd máskor külön leírom.
A Formats fülön legfelül a Regiont állítsuk Magyarországra ha nincs a listában pipáljuk be mellette a Show all regions check boxot.

A figyelmeztető üzenet


Az Input Sources fülön a billentyűzetünk nyelvi kiosztását állíthatjuk be, erre csak akkor van szükségünk ha esetleg nem magyar.

tags: Mac OS X

Kommentek

Szólj hozzá!

Emotikonok

:@
:')
:(
:D
:*
:)
:P
8-)
;-)

Speciális karakterek

[:apple:]
[:cmd:]
[:ctrl:]
[:alt:]
[:shift:]
[:L_delete:]
[:R_delete:]
[:space:]
[:tab:]
[:up:]
[:down:]
[:escape:]

Formázás

félkövér[b]félkövér[/b]
dőlt[i]dőlt[/i]
aláhúzott[u]aláhúzott[/u]
áthúzott[s]áthúzott[/s]
link[url=link]szöveg[/url]