Rólam  |   RSS  |   Kapcsolat  |   Belépés

DockPosition program

írta: Dave | 2010. július 23. @ 16:48 | Kategória: Programozás
Volt kis szabadidőm ezért a korábbi Terminalos Dock pozicionálásra csináltam DockPosition Applicaiton icon egy programot és egy System Plug-int azoknak akik nem szeretik a villogó kurzort. A program segítségével a Dockot jobbra, balra és középre pozicionálhatjuk (ha lent van) illetve fentre, lentre és középre (ha oldalt van). Ezen kívül egy kis extra ként az üveg hátteret is el tudjuk vele tüntetni az ikonsor mögül.

A program esetében a telepítés a szokásos módon történik, egyszerűen bele kell húzni az Application mappába. A System Plug-in telepítése sem sokkal nehezebb. Dupla kattintással megnyitjuk a DockPos.prefPane fájlt, ennek hatására megnyílik a System Preferences ahol egy kérdés vár minket. A kérdés az hogy csak magunknak szeretnénk telepíteni a kiegészítőt (ez az alapértelmezett) vagy a számítógép összes felhasználójának.

Egy kis prezentáció a telepítésről és a működésről.


Ha úgy gondoljuk hogy már nincs szükségünk a programra akkor egyszerűen az Applications mappából húzzuk bele a kukába a fájlt vagy jelöljük kis és nyomjunk egy billentyű kombinációt.
A System Plug-in törlés is hasonló azzal a különbséggel hogy a DockPos.prefPane fájl máshová kerül. Ha csak magunknak telepítettük akkor a /Users/a_te_felhasznalo_neved/Library/PreferencePanes mappában van. Ha mindenkinek akkor /Library/PreferencePanes mappában.

Letöltés:
Program: DockPosition.dmg (1,11 MB)
System Plug-in: DockPosition_sp.dmg (0,27 MB)

Kommentek