Rólam  |   RSS  |   Kapcsolat  |   Belépés

AspectRatioCalculator program

írta: Dave | 2011. július 28. @ 19:34 | Kategória: Programozás
AspectRatioCalculator Applicaiton iconWeboldalakba gyakran illesztek be videókat, képeket de sokszor a felbontás és a hely nem egyforma. A hely optimális kihasználása érdekében az adott szélességhez ki kell számolnunk a megfelelő magasságot úgy hogy az oldalak arányosak legyenek. Nem egy bonyolult művelet de számoljon a számítógép hiszen azért van hogy megkönnyítsék az életünket.
Ezért írtam egy programot aminek a segítségével gyorsan és egyszerűen megkapjuk a végeredményt. Meg kell adnunk az eredeti szélességet és magasságot aztán vagy a szélességet vagy a magasságot attól függően melyik a fix.
A szövegmezőben lévő számokat át lehet írni illetve léptetni is lehet ha az egér kurzorát a szövegmező felé visszük és a scroll-t fel vagy le mozgatjuk.
A jobb felső sarokban a statusbaron megjelenik egy ikon is. Ha a bal egérgombbal kattintuk rá az ablakot elrejthetjük és előhívhatjuk ha szükség van rá. Jobb gombbal egy menü nyílik meg amiben pár menüpont van, például a kilépés vagy a frissítés keresés.

Aspect Ratio Calculator Window


A program minimum rendszerkövetelménye: Mac OS X 10.6

Letöltés:
AspectRatioCalculator.dmg (2,25 MB)

Kommentek

Szólj hozzá!

Emotikonok

:@
:')
:(
:D
:*
:)
:P
8-)
;-)

Speciális karakterek

[:apple:]
[:cmd:]
[:ctrl:]
[:alt:]
[:shift:]
[:L_delete:]
[:R_delete:]
[:space:]
[:tab:]
[:up:]
[:down:]
[:escape:]

Formázás

félkövér[b]félkövér[/b]
dőlt[i]dőlt[/i]
aláhúzott[u]aláhúzott[/u]
áthúzott[s]áthúzott[/s]
link[url=link]szöveg[/url]